In ’t nieuws

Goeters in ’t nieuws

Wij delen zelf graag de verhalen over de mooie, leuke en soms gekke artikelen en ambachten die wij aanbieden. Vertellen interessante wetenswaardigheden over de oorsprong of functie van producten en materialen. Vinden het leuk, maar ook belangrijk dat je al die mooie nuttige dingen ziet die de vakmensen van Goeters maken.

Hier zie je dat wij niet de enige zijn die over ambacht, vakmanschap , hedendaags duurzaam design schrijven, bloggen of vloggen.

Weer verliefd op je Huis, VT Wonen

Meubelmaker Erik Hoedemaker, vakman bij Goetrs schittert in de aflevering van het VT wonen televisie programma met zijn Lamp. De fraaie geheel houten slanke staande lamp.  KIik hier de hele aflevering.  

Gezien op TV! Heerlijke gezinstuin met stoere schommel

Het televiesie programma Eigen Huis & Tuin van 16 september 2019 maakte van een kale zandbak een prachtige tuin voor het hele gezin. Daarin mag natuurlijk de stoere schommel van Rebelhamels niet ontbreken. Zie hier heet filmpje van de tuinmetamorfose, en Tuinman Tom op de schommel van Rebelhamels, Goeters.

Drama gevangen in 800 kilo klei

Michel Kuipers, keramisch vormgever maakt kunstwerk “Weerslag” voor het Amphia Ziekenhuis in Breda. Historisch drama gevangen in 800 kilo klei.  Lees hier over dit werk, de onthulling van dit kunstwerk en over het bijzondere vakmanschap van Michel Kuipers.

Michel maakt voor Goeters Gedenkgoed, – keramisch kiezel urnen en koester keitjes – producten ter afscheid, troost en herinnering.

  

Lampenmaker Maarten

Mooi interview hoe Maarten Barnshoorn – via het universitair onderzoek en de ICT – zijn weg vindt naar het maken van meubels en lampen van hout.

Maarten woont en werkt in de historische binnenstad van Haarlem, zijn werk is verkrijgbaar via Goeters. Lees hier het interview met meubelmaker Maarten. Of bekijk de korte film van Maarten.

Oktober 2018. Pepijn Groen, houtzager, meubelmaker en restaurateur van oude Citroens blijft trouw aan zijn liefde voor hout en techniek en heeft dit  in de loop der jaren weten  te combineren. 

Lees het uitgebreide interview met Pepijn Groen, ook vakman bij Goeters. 
interview-met-pepijn-groen-de-schrijn-okt-2018

pepijn-goren-vakman-bij-goeters-houtzager-en-meubelmaker Meubelmaker Ppeijn toont zijn vakwerk 

Huis van stro en hout

Septmebr 2018. Zie hier een mooi interview met Marc Jacobs, Vlaamse architect en pleitbezorger voor duurzaam bouwen. Hij bouwde zijn eigen biologische boerderij van stro en hout. Het prachtig gebouw – 100% ecologisch – is opbouw uit elementen van stro en hout. Je ziet ‘m genieten in zijn mooie huis én op de stoere duurzame schommel van rebelhamels, natuurlijk ook van puur  hout en touw . Merci Marc!

stoere-schommel-in-design-woning-van-hout-goeters  schermafbeelding-2018-10-02-om-11-38-14 hout-en-touw-stoere-schommel-archoitectuur-goeters 

Primetime op het NOS 8-uur journaal

In de prijzen! 21 juni werd de Zilveren Nipkowschijf uitgereikt aan De Luizenmoeder en de Ere Zilveren Nipkowschijf aan André van Duijn. Allebei in een handgemaakt houten kistje van Goeters. Prachtige prijs; vakmanschap van Meubelmaker Theo Ruigrok en goudsmid Marc de Roeper. Zie hier de media aandacht.

kistje-voor-zilveren-nipkov-schij-op-nos-journaal-goeters bewondering-en-beroemdheden-met-houtenkisten-van-goeters

 

 

 

 

 

 

 

Woensdag 16 mei 2018 in M (de nieuwe talkshow van Margriet van der Linden): een kunststukje van Meubelmaker Theo Ruigrok vakman bij Goeters. Als je goed kijkt (naast Haro Kraak) dan zie je een handgemaakt kistje waarin zich de Nipkowschijf bevindt.

schermafbeelding-2018-05-18-om-08-34-39

 

 

 

 

 

 

 

Mooie complimenten voor de vakmensen van Goeters op Meubelblog.nl. En terecht ;-), de meubelmakers -inmiddels meer dan 10  vakmannen en -vrouwen – hebben hun sporen verdient en tonen telkens weer dat vakmanschap meesterschap wordt als je met passie een mooi produkt maakt.   Maak hier kennis met de meubelmakers van Goeters. 

schermafbeelding-2018-05-18-om-08-57-08

 

Mooi artikel over vakvrouw Marlies Crooijmans; keramiste, porselein specialist in designstad Eindhoven. Website thisiseindhoven.com bracht in januri 2018 met recht het werk van Marlies in beeld.  De eigen veelal ‘limited edition’ collectie van vazen,  lampen en gedenkgoed van Marlies zijn verkrijgbaar via Goeters. 

marlies-crooijmans-keramist-porselein-specilist-in-designstad-eindhoven-goeters

 

schermafbeelding-2017-12-08-om-09-47-14

Bekijk de uitzending van Eigen Huis & Tuin met Tuinman Tom (november 2017) waarin de Stoere schommels van Rebelhamels middelpunt van een metamorfose zijn.

tuinman-tom-van-eigen-huis-tuin-plaatst-schommels-van-rebelhamels-goeters

 

Grotemensen schommels op Magriet Winter Fair nov 2017. Lees verder

Grotemensen schommels op Magriet Winter Fair nov 2017. Lees verder

Gedenkgoed; producten en objecten voor afscheid, troost of herinnering, handgemaakt door vakmensen van Goeters te zien op de Expositie URNEN. Lees hier de achtergrond informatie over deze bijzondere expositie.

Gedenkgoed; producten en objecten voor afscheid, troost of herinnering, handgemaakt door vakmensen van Goeters te zien op de Expositie URNEN. Lees hier de achtergrond informatie over deze bijzondere expositie.

3-delige Tulpenvaas krijgt aandacht in Kunst, antiek en design magazine Collect 3-delige Tulpenvaas krijgt aandacht in Kunst, antiek en design magazine Collect 3-delige Tulpenvaas krijgt aandacht in kunst, antiek en design magazine Collect.

3-delige Tulpenvaas krijgt aandacht in Kunst, antiek en design magazine Collect

De Zaak, het magazine van de KvK maakte een mooi profiel van Henrik en Michiel; Vrienden van hout en staal. Lees hier het webartikel

De Zaak, het magazine van de KvK maakte een mooi profiel van Henrik en Michiel; Vrienden van steen en hout. Lees hier het webartikel

Mooi artikel in het Algemeen Dagblad van vrijdag 3 februari over de deelname van Keramist Floortje, vakvrouw bij Goeters .

Mooi artikel in het Algemeen Dagblad van vrijdag 3 februari over de deelname van Keramist Floortje, vakvrouw bij Goeters .

Artikel Vivante Binnen sept. 2016

Special over vakmanschap in het huismagazine van de betere Woningtextiel speciaal zaak. Okt. 2016

Artikel in Kader Primair vakblad voor het onderwijs sept. 2016

Artikel in Kader Primair vakblad voor het onderwijs sept. 2016

Gedenkgoed Lichtpuntje in Uitvaart magazine 003

Noviteiten in de uitvaartbranche. De Lichtpuntjes, Gedenkgoed producten voor afscheid, troost en herinnering. juni 2016.

Goeters valt op de Designbeurs in Maastricht. De Aachner Zeitung bericht er over. Mei 2016

Het Zwevende Dressoirs van Goeters valt op de Designbeurs in Maastricht. De Aachner Zeitung bericht er over. Mei 2016

Goeters met grotemensen schommels in Volkskrant magazine

Goeters en de grotemensen schommel van touwsplitser Perry in het Volkskrantmagazine van zaterdag 20 feb 2016

Woonblog Showhome inspireert met Zwevende Dressoir van Goeters

Woonblog Showhome inspireert met Zwevende Dressoir van Goeters

Pure vakmanschap omarmt door Goeters

Pure vakmanschap omarmt door THEDUDES.nl Mannenblog met tintje humor, gerichte aanpak en leuke nieuwsfeiten.

iCulture nieuws rubriek

iCulture nieuws rubriek over het Hoesje voor oordopjes of oplader

150627-telegraaf-inzet

Shopping, De telegraaf Zwevend Dressoir met live edge gespot door woonstyliste

Schermafbeelding 2015-11-23 om 18.24.50

Woonhome Woonvideo en gastblog over Het geheim van de smid    

Goeters, Dominique in Leven! magazine 04

Levenmagazine Utrecht Interview met Dominique in rubriek Het Vak

Goeters In de krant

Woonkrant, De Telegraaf Artikel over ambacht en maat werk

Schermafbeelding 2015-11-23 om 18.37.51

Beurskrant Royaal Genieten Goeters op zomerbeurs Paleis Soestdijk