Tim, ontwerper en meubelmaker

Uitermate gefascineerd door de natuur ! Niet enkel om de schoonheid, maar vooral om de manier waarop de natuur zichzelf construeert. De natuur is immers de grootste ingenieur op aarde. Het menselijk lichaam, de manier waarop een vogel vliegt, natuurverschijnselen als de wind of het rollen van de golven. Tim ontleent graag vormen aan natuur. Ook de materialen waarmee hij werkt komen veelal rechtstreeks uit de natuur.

Jong en bevlogen

Tim staat aan de start. Is een opkomend, o.i. veelbelovend ontwerper maar ook meubelmaker, sporter, wereldreiziger, natuurliefhebber en bovenal levensgenieter. ‘Zondagskind’ en juist dat maakt zijn ontwerpen en de samenwerking met Tim bijzonder. Goeters won zijn interesse voor het unieke materiaal van Boleform. Fineer en massief hout gesneden in de vorm zoals de boom die geconstrueerd heeft. Panelen met de tekening van de boomstam. Eén van de eerste topstukken in de productlijn is Tim’s ontwerp van de tafel Bole & Beam.

Organische architectuur

Zijn werkveld beweegt zich letterlijk en figuurlijk tussen landschap, architectuur, kunst en ambacht. Hij is opgeleid aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht als Stedelijk Interieur Architect. Werkte kort bij een bureau voor landschap architectuur, een adviesbureau voor stedenbouw en buitenruimte, maar ging op reis. Verkende Afrika, leerde alles over ‘leem’ en maakte zijn keuze: zelfstandig ontwerper.  Sinds 2009 volop aan het ontwerpen en bouwen aan zijn eigen ontwerpbureau.  In de goed geoutilleerde houtwerkplaats van het Meubelmakerscollectief in Utrecht maakt hij tot heden zelf zijn ontwerpen. Ervaart hij dat het doorlopen van alle details en handelingen van het ontwerp- én maakproces hem een beter ontwerper maakt.

 

Er kunnen geen reacties worden gegeven.